piegeltent van de Heuvel is een project van kunstenaar Sjaak Langenberg en vormgeefster Rosé de Beer i.s.m. Monique Broekman in opdracht van de Gemeente Breda.
Het plan is onderdeel van een groter kunstproject dat werd voorafgegaan door Suikertante van de Heuvel in 2008.

Met dank aan: Jan van Hees, Wiesje Peels, Poly-Ned, Ben Bucx, Stan Sadée, Wim Leerves, Wilma Lugtenberg, Henk van Oers, Petra van der Elst, Esther Warendorff, Hanneke Vinken, Ad Geerts, Rob Blokland, Joep Lennarts, Joris Dieleman en Julian Edwardes.Vormgeving website: Rosé de Beer
Fotografie: Joep Lennarts, Wiesje Peels


Sjaak Langenberg is beeldend kunstenaar en publicist. Hij maakte werken in de publieke ruimte o.a. in opdracht van de Rijksgebouwendienst, Kunst en Bedrijf, SKOR, de gemeenten Utrecht, Culemborg en Houten, en de provincies Friesland, Groningen en Overijssel. Hij stelde tentoon o.a. in het N.A.I, het Van Abbemuseum, de Appel, en De Paviljoens. In 1997 won hij de basisprijs Prix de Rome, Beeldende Kunst en de Publieke Ruimte. In 2007 won hij de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant Beeldende Kunstprijs.
www.sjaaklangenberg.nl

Rosé de Beer is vormgeefster. Zij ontwierp als multimediavormgever vele websites en andere multimediatoepassingen voor o.a. de Rotterdamse museumnacht, KPN, KLM, Wolters-Noordhoff en Shell. Zij visualiseert al jaren de plannen van Sjaak Langenberg en raakte steeds meer inhoudelijk betrokken bij zijn kunstprojecten. Tegenwoordig werken ze vaak samen onder beider naam.
www.rosedebeer.nl

Monique Broekman koppelt op een even poëtische als effectieve wijze haar artistieke talenten aan maatschappelijke vraagstukken. Zo was te gast in een Belgisch asielzoekerscentrum. Daar maakte zij portretten van asielzoekers en zette haar ervaringen en bevindingen op een website. Ook interviewde zij als ‘Cultureel Ondernemer alias Parlementair Hofschilder’ Tweede-Kamerleden over de relatie tussen kunst en politiek, over macht en onmacht. Zij maakte foto’s van hen en schilderde portretten.
www.puckworks.nl

Jan van Hees, maker van de façade voor de tent, is sinds 1994 zelfstandig werkzaam als meubelvormgever/maker. Zijn ontwerpen komen tot stand in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Alle meubels zijn unica en handgemaakt uit hoogwaardige materialen, ontworpen voor een specifieke persoon of situatie.
www.atelierjanvanhees.nl