Op 18 april 2009 tijdens de Heuveldag wordt de Spiegeltent van de Heuvel officieel gepresenteerd aan de wijk. Wethouder H. Snier van Wijkontwikkeling en Grote Stedenbeleid en Wethouder W. Willems van Cultuur zullen op die dag de tent officieel langdurig in bruikleen geven aan de wijk Heuvel.
Dankzij kunstenaar Sjaak Langenberg en vormgeefster Rosé de Beer pak je het Mgr. Nolensplein voortaan op en zet je het neer waar je wilt. De Spiegeltent van de Heuvel is een plek die bewoners naar zichzelf laat kijken. Grote door kunstenares Monique Broekman met gevoel voor psychologie geschilderde portretten van buurtbewoners sieren de houten façade die de entree voor de tent vormt. De geportretteerde bewoners kijken de bezoekers van een feestelijke gelegenheid waar de tent wordt opgericht indringend aan. In het houten skelet van de façade zijn de contouren van de kerk aan het Nolensplein te herkennen. In de tent is de wereld binnenste buiten gekeerd. De voor Heuvel kenmerkende geknotte leiplatanen zijn geprint op het tentdoek. De auto’s op het Mgr. Nolensplein zijn geprint op een aantal zitzakken. De plooien in de stof vervormen de foto’s. Tegen auto’s aanhangen, de favoriete hobby van sommige pleinbezoekers, heet in de tent ineens heel chic loungen.

De Spiegeltent van de Heuvel kan als markant visitekaartje binnen en buiten Heuvel bij manifestaties worden ingezet. Het is geen reguliere partytent voor al uw feesten en partijen. Het is een mooie plek waar dingen tegelijkertijd niet mooier worden gemaakt dan ze zijn: een spiegel op de wijk.

Extra editie Suikertante van de Heuvel
Ter gelegenheid van de presentatie van de Spiegeltent van de Heuvel wordt een nieuwe serie van 8 suikerzakjes van Heuvel uitgegeven. Op de suikerzakjes staan foto´s die door fotografe Wiesje Peels werden gemaakt tijdens de laatste mis in de kerk aan het Mgr. Nolensplein. Deze extra gelimiteerde editie van de ´Suikertante van de Heuvel´ is op de Heuveldag verkrijgbaar voor alle bezoekers aan de Spiegeltent van de Heuvel.