Alle huishoudens in Heuvel kregen eind november 2008 een incomplete verzameling van suikerzakjes in de brievenbus. Om een complete verzameling van 24 verschillende zakjes te krijgen moest er geruild worden. De 24 suikerzakjes vormen samen een bijzondere fotoserie van de wijk en haar bewoners. Fotografe Wiesje Peels zwierf enkele maanden door Heuvel om de foto’s te maken die op de suikerzakjes prijken.

Heuvel was in de jaren vijftig de eerste uitbreidingswijk van Breda. De wijk wordt sinds 2001 onder het motto ‘Kwaliteit maken we samen’ herontwikkeld. Suiker is verbonden met Breda waar CSM jarenlang suiker produceerde. Werknemers van CSM woonden in Heuvel en de directie woonde op stand aan de Heuvelbrink.

Er werd massaal gespaard. Binnen twee weken na de start van de verspreiding werden 200 Suikertante verzamelblikken opgehaald. Verzamelaars kwamen van heinde en verre (o.a. België) naar Heuvel. Maar er werd niet alleen gespaard. Er werd ook gehandeld. Sommige kinderen boden suikerzakjes te koop aan en op www.marktplaats.nl doken de “zeldzame suikerzakjes uit Heuvel” ook ineens op. “Ik ga niet zomaar bij de buurvrouw aanbellen hoor” klonk het soms. Dat iedereen op zijn eigen manier aan het verzamelen sloeg, was de bedoeling van Langenberg en de Beer: “We willen met het project de sociale structuur van de wijk tegen het licht houden. Iemand die niet durft aan te bellen bij zijn buren is een reactie die daar ook bij hoort.”Ter gelegenheid van de presentatie
van de Spiegeltent van de Heuvel wordt
een nieuwe serie van 8 suikerzakjes
van Heuvel uitgegeven. Op de suikerzakjes
staan foto´s die werden gemaakt tijdens
de laatste mis in de kerk aan het
Mgr. Nolensplein.
Deze extra editie is op 18 april 2009
op de Heuveldag verkrijgbaar voor
alle bezoekers aan de Spiegeltent
van de Heuvel.
Locatie: gemeenschapshuis de Vlieren