“Art is the lie that reveals reality.” Jeroen Brouwers - “Culture, considered as a process, means acquiring a vast deal of useless knowledge, and then forgetting it.” Albert Jay Nock - “The world is full of objects, more or less interesting; I do not wish to add any more.” Douglas Huebler - “In life and in art one has to begin each day anew.” Louis CouperusTitel: De Droomkeuken
2020-2022


ontwerp: Rosé de Beer
bouw: studio Corvers
fotografie: Rosé de Beer

Project in opdracht van Museum van Bommel van Dam

 


VENLO - In opdracht van museum Museum van Bommel van Dam wordt ‘De Droomkeuken’ ontwikkeld, een mobiel keukenblok dat als ontmoetingsplek, interviewsetting en podium functioneert. In De Droomkeuken gaat het niet over de keuze voor een cooker of de kleur van de keukenkastjes. Er kan niet gekookt worden in deze keuken, maar wel gedroomd over idealen en ideeën kunnen rijzen in de oven. De installatie is een plek waar met verschillende partners (HAS, Brightlands campus Greenport Venlo, Maastricht University) onderliggende behoeften worden onderzocht, en nieuwe sociale concepten worden ontwikkeld die leiden tot een gezondere leefstijl. Een aantal studenten van de opleiding Healthy Living aan de HAS Hogeschool werken gedurende drie maanden mee aan het project.
De Droomkeuken staat van september tot en met november 2021 in de ontvangsthal van Villa Flora op de Brightlands Campus Greenport Venlo. De Droomkeuken is onderdeel van het project Re-think/Re-act. Begin 2022 zijn de resultaten te zien in het nieuwe museum van Bommel van Dam.

Links:

Projectpagina

© Sjaak Langenberg & Rosé de Beer